Dankzij de late gelijkmaker van Verhoek kon Demmers met tevredenheid terug kijken naar een geslaagde week met een gelijkspel in eigen huis tegen Heerenveen. Een late achterstand werd binnen enkele minuten rechtgezet door Verhoek zodat de 1-1 op het bord prijkte na 90 minuten.

Het was een zonnige zondagmiddag in Deventer waar Lars Lambooy zijn opwachting maakte als rechtsback. Hij had al even kunnen oefenen in ‘het tweede’ maar zijn debuut rechts achterin was meer dan bevredigend. Het zorgde voor meer venijn in het spel van achter uit. Een andere debutant was doelman Erik Cummins mocht het weer eens bewijzen en dat deed hij met verve, met name in de tweede helft pakte hij het punt voor de Deventerploeg.

De eerste tien minuten waren hoopvol voor de Deventerploeg, de vele arbeid die de thuisploeg in het duel stak betaalde zich uit in fris aanvalsspel. Tot echte uitgespeelde kansen leidde het echter niet, tenzij we de vrije trap van Van der Linden gaan meetellen. Na 8 minuten veerde de Adelaarshorst op toen het speeltuig de lat deed trillen en via de doellijn het aluminium nogmaals toucheerde. Menigeen dacht aan een vroege treffer, echter besliste de grensrechter anders.

Het duel kantelde op het moment dat Kolder noodgedwongen naar de kant werd gehaald. De aanvalsleider had een bovenbeen blessure opgelopen en werd vervangen door huurling Plet. Het zorgde voor onrust, temeer de tactiek van het eerste kwartier niet meer werd uitgevoerd en daarmee de grip op het duel werd kwijtgeraakt. Na een half uur spelen kwam dat weer een beetje terug, maar de rust kwam trainer Demmers goed van pas om zijn ploeg op de mogelijkheden te wijzen.

Al vlot na de thee vuurde Türüç uit de tweede lijn en testte de Zweedse sluitpost van Heerenveen. Vijf minuten later bewees Cummins het gelijk van zijn trainer door een uitspeelde mogelijkheid van Heerenveen onschadelijk te maken. GA Eagles had het geluk niet aan zijn zijde zondagmiddag, getuige zeker de uithaal van Van Ooyen. Deze werd onderweg van richting veranderd en door Nordfeldt op de paal geduwd.

Plet illustreerde zijn dramatische wedstrijd door een onnodige gele kaart te pakken na een frustratie-overtreding. De spits was bijzonder ongelukkig in zijn aannames en miste daarmee  vervolg te geven aan het beter wordende spel van de Deventerploeg. In de slotfase kopte de donkere spits nog voorlangs op inzet van Lambooy.
Demmers koos voor een alles of niets offensief echter het doelpunt viel aan de andere zijde waar Duarte een voorzet van Veerman bekwaam binnen knikte. Niet veel later voorkwam Cummins dat Slagveer het duel besliste en behield daarmee hoop in Deventer harten.  De treffer van Verhoek was het resultaat van opportuun voetbal in de absolute slotfase. Een voorzet werd verzorgd door Reimerink en Plet trachtte de bal met een omhaal binnen te werken. Maar de spits ontbeerde de scherpte wederom en zag de bal naar de Feyenoord huurling gaan. Die afvallende bal werd door Verhoek binnen gevolleerd voor de verdiende gelijkmaker.

Het had zelfs nog een driepunter kunnen zijn als Vriends en Plet meer geluk hadden gehad voor Nordfeldt. Maar de Zweeds international behield een punt voor de Friezen. Demmers toonde zich tevreden over het vertoonde spel; “Het team werkte goed voor elkaar en de wisselwerking met het publiek is weer terug, dat is een mooie progressie’. Rekenen wil de Deventercoach niet richting de play offs; “We moeten van onze eigen kracht uitgaan en nu verder vertrouwen gaan tanken”. Het zou uiteindelijk een verdiende  overwinning zijn geweest, sloot de oefenmeester af; “Maar ja, dan moet je hem er nog wel inschieten”.
Daarmee onderstreepte de trainer eigenhandig het probleem waar de Eagles moeten zien af te rekenen de komende weken om het eredivisie schap te kunnen prolongeren.