“Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij”. Pakkende woorden van coach Hans de Koning na afloop van het duel met Emmen vrijdagavond dat in 0-0 eindigde.

Het was alles behalve een saaie 0-0, de thuisploeg speelde een vermakelijk duel. Het ontbeerde ze echter aan gôgme om de verdiende treffer achter de Drentse doelman te leggen, maar de stijgende lijn is zichtbaar.

DEBUTANT
Met maar liefst vijf wijzigingen startte Go Ahead Eagles het thuisduel tegen Emmen. Debutant Groenbast op de rechtsachter positie faalde niet. Sterker nog, het leek alsof hij er al jaren stond: “Ik had zenuwen verwacht, maar dat was niet het geval”, aldus de 20-jarige debutant. Met Teijsse op het middenveld naast Lambooy en Van Ewijk was het duidelijk wel even wennen.

OVERWICHT
Maar het leverde ook veel strijd op, iets wat duidelijk ontbrak in de ploeg de laatste tijd. Het duel startte geduldig maar wel met een Deventers overwicht. Mogelijkheden voor Van Ewijk en De Kogel bleven vroeg in het duel onbenut. De corners waren weer eens gevaarlijk met de kopsterke Teijsse. De ploeg van oud-Eagles spits Marnix Kolder kon er niets tegenover zetten en zakte veelvuldig diep terug op eigen helft.

DOORSCHOOT
De Kogel kwam niet bij een voorzet na goed voorbereidend werk van Maatsen halverwege de eerste helft en na 37 minuten vertoonde Emmen zich pas voor het doel van Zwarthoed. Dat kwam door diezelfde doelman, omdat hij onder een bal doorschoot bij een hoekschop. Vijf minuten later was de grootste kans voor de Deventer formatie nadat Groenbast en Maatsen een goede aanval op hadden gezet over de rechterflank.

POEIERDE
Maatsen testte eerst doelman Telgenkamp in de korte hoek en de terugvallende bal lag voor het inschieten. Wolters poeierde ook, maar zag de bal op de doellijn gekeerd worden door Bouws die daarmee zijn armen leek te gebruiken. Veel tijd voor ophef was er niet, De Kogel schoot aansluitend de bal over vanuit een lastige positie. Ietwat teleurgesteld verliet de hardwerkende formatie van De Koning het veld halverwege.

STRAFFEN
Na de rust kon de thuisploeg niet meer hetzelfde brengen, pas na 66 minuten verscheen de ze pas voor het doel. Wolters leek een fout van de Emmense defensie af te gaan straffen, maar wachtte veel te lang binnen de 16 meter. Even later kopte De Kogel een voorzet van diezelfde Wolters over. De Kogel kreeg zijn beste kans op wederom een voorzet van Wolters over links, ditmaal laag aangespeeld en de spits schoot best goed in. Terwijl de doelman op het verkeerde been stond, was er de hak van de verdediger die voorkwam dat de 1-0 tegen de touwen vloog.

BRILSTAND
“Ik had nooit het gevoel dat we deze wedstrijd zouden verliezen”, vertelde trainer De Koning na afloop. Maar Zwarthoed moest behoorlijk handelend optreden na een onvervalste scrimmage in zijn doelgebied. Een overwinning zat er uiteindelijk niet in omdat de  arbeid zijn tol had geëist, het werd slordiger en uiteindelijk settelden beide teams voor de brilstand op het einde.