Een uitstekende teamprestatie heeft Go Ahead Eagles de koppositie opgeleverd in de Jupiler league. Euforie na een enerverende wedstrijd waarin titelkandidaat nummer 1 De Graafschap opzij werd gezet. Vanaf het beginsignaal van de uitstekend leidende internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis werd de opbouw van De Graafschap vroeg ontregeld en resulteerde de sterke openingsfase al in de 10’minuut tot een uitstekende goal van Koen van der Biezen. Met het hoofd plaatste hij een volley van Patrick Gerritsen secuur achter doelman Terol, 1-0.  Gedurende het verdere verloop van de eerste helft trok de Graafschap langzaam het initiatief naar zich toe, zonder echter tot grote kansen te komen. Een schot van de Ridder op het kruis en een door Remco Pasveer vakkundig ontmantelde vrije trap van Bargas waren eigenlijk de enige wapenfeiten.

In het tweede bedrijf was het De Graafschap dat logischer wijs het meeste balbezit mocht genieten, maar waren de kansen voor de aanvalslinie van Go Ahead. De countermogelijk heden waren echter niet besteed aan van der Biezen, Colak en Timon van Leeuwen, ingevallen voor Jordy Zuidam welke geblesseerd het speelveld moest verlaten met zo als het laat aanzien een zweepslag in de rechter kuit. Zo weigerden de manschappen van Andries Ulderink de genade klap toe te dienen en bleef het tot de laatste seconden zinderend spannend. Ondersteund door een kolkende Adelaarshorst werd al strijdend de zege veilig gesteld. Omdat de medekoplopers AGOVV en Veendam beiden geen punten wisten te pakken is de koppositie de bonus van een geweldige avond.

Veel tijd om na te genieten is er niet, aanstaande maandag is Emmen de tegenstander en is het zorg weer met beide benen op de grond te staan.