Go Ahead Eagles heeft het dreigende uit-syndroom achter zich gelaten. In Kerkrade werd Roda JC met vier fraaie goals verrassend verslagen. Een enorme opsteker na een aantal moeizame wedstrijden buitenshuis.

Eerste helft

Met dezelfde elf als waarmee Foeke Booy de verregende wedstrijd tegen Heracles begon, werd getracht het blazoen in uitwedstrijden weer een beetje op te poetsen. En met succes. Met name onze snelle buitenspelers begonnen uiterst scherp aan het duel. Na een kleine 10 minuten krulde Jarchinio Antonia de bal bijzonder fraai in de verre hoek achter de kansloze Roda-doelman.
Nog geen twee minuten later was de hoofdrol weer voor onze vleugelaanvallers. Houtkoop werd over links diep gestuurd en deponeerde uiterst secuur het leder op het hoofd van Antonia, die in het centrum eenvoudig van Peppen zijn hielen liet zien, 0-2.

De riante voorsprong liep nog wel een deukje op maar werd al even snel weer vakkundig hersteld. Ditmaal werd Houtkoop door Antonia aan het werk gezet en met succes. De afgemeten voorzet verdween door de benen van Kurto in het doel. 1-3.

Tweede helft

Op het moment dat de thuisploeg zich opmaakte voor een belegering van het doel van Room, haalde de arme van Peppen de angel uit zijn eigen team. Toen hij voor de tweede maal deze wedstrijd een Eagles-counter onreglementair tot een einde bracht kon hij met rood de kleedkamer opzoeken en was de wedstrijd gespeeld. Roda gaf zich over en probeerde slechts de schade te beperken. Dit lukte niet helemaal. Weer was het Houtkoop die met een geplaatste bal de kruin van Falkenburg vond. Hij had geen moeite om de eindstand te bepalen op 1-4.