In de strijd om een ticket voor de play-offs heeft Go Ahead Eagles in de eigen, matig gevulde, Adelaarshorst een belangrijke en ruime zege geboekt op Excelsior. In de eerste helft was Quincy Promes twee keer trefzeker, waarvan een keer vanaf de strafschopstip. Vlak na de hervatting schoot Cas Peters de 3-0 binnen en dat was zijn eerste oficiële doelpunt in dienst van de Eagles.

De wedstrijd leek daarmee beslist maar voormalige AGOVV-er Sander Fischer antwoordde binnen vijf minuten: 3-1. Go Ahead zette onmddelijk weer aan en had daarmee direct succes. Marnix Kolder scoorde weer eens en tekende voor de 4-1, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden. De score had zeker verder uitgebouwd kunnen worden maar onder meer Kolder miste twee opgelegde kansen. In de allerlaatste seconden slaagde hij er niet in om een strakke voorzet van Antonia over de doellijn te glijen. Toch een aardige overwinning, hoewel Excelsior, de nummer één-na-laatst, bij vlagen onthutsend zwak acteerde.

Go Ahead Eagles – Excelsior 4-1 (2-0).
21. Quincy Promes 1-0
37. Quincy Promes 2-0 (strafschop)
46. Cas Peters 3-0
51. Sander Fischer 3-1
55. Marnix Kolder 4-1