Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om te stunten in de seizoen ouverture bij AZ. In het Afas stadion ging de ploeg van René Hake met 2-0 onderuit. Het bleek achteraf een schier onmogelijke opdracht voor de rood-gelen die te kampen hebben met een waslijst aan geblesseerde spelers. Naast de langdurig geblesseerde spelers bleek op de wedstrijddag ook dat Philip Rommens en Jay Idzes zich nog in het rijtje van de ziekenboeg mochten melden. Er bleef een basisformatie over en een bank waarop zelfs twee jeugdspelers kwamen te zitten.

De ploeg van Hake deed in het eerste haf uur goed mee in Alkmaar en kreeg in de slotminuut van de eerste misschien wel de grootste kans voor de rust waarbij oud-Go Ahead Eagles doelman Verhulst goed redding bracht op een kopbal van Kuipers.

De alarmfase was voor Go Ahead Eagles toen al in gegaan, want vanaf de 25ste minuut moest het team zich beperken tot verdedigen. Dat deed het prima waardoor de thuisploeg tot weinig echte kansen kwam.

Na de rust schakelde AZ twee tandjes bij en dat bleek teveel voor Go Ahead Eagles. De ploeg kwam nauwelijks van de eigen helft en nadat Pavlidis twee grote kansen gemist had, werd in de 70ste minuut het pleit beslecht. In de slotfase werd de score 2-0 waardoor een terechte nederlaag geleden werd. Met zo’n krappe selectie nog een representatieve uitslag.