Op een ijzige pieste waarop goed voetbal amper mogelijk was heeft Go Ahead uitstekende zaken gedaan. Topper Helmond Sport werd met 2-1 aan de kant gezet en de gunstige uitslagen op de andere velden zetten de poort naar de top vijf weer wagenwijd open.

Erik ten Hag stuurde hetzelfde elftal als de laatste weken het veld in. De eerste helft was mede door de omstandigheden van een matig niveau en er vielen dan ook weinig kansen te noteren voor beide ploegen die elkaar goed in evenwicht hielden. Het tweede bedrijf was een stuk aantrekkelijker. Al in de tweede minuut opende Houtkoop de score. Een voorzet voorbij de tweede paal werd prachtig binnengeschoten. Helmond Sport ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en moest ruimte toestaan die door onze snelle buitenspelers uitstekend werd benut. Uit de vele mogelijkheden die hier uit voortkwamen scoorde helaas alleen Promes op aangeven van Houtkoop de 2-0.

Ook nu moest echter weer de aansluitingstreffer toegestaan worden, al was deze dubieus. Na een afgeslagen aanval van Helmond bleef Türüc geblesseerd achter binnen het vijfmetergebied. Scheidsrechter van Sichem weigerde het spel stil te leggen, evenals Helmond Sport ondanks het sportieve gebaar van Go Ahead in de eerste helft bij een blessure bij de bezoekers. De aanval die volgende leverde de 2-1 op. De angst op weer een debacle was voelbaar op de tribunes maar ditmaal bleek het ongegrond. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Sterker nog, de beste kansen waren voor ons maar werden niet omgezet in een ruimere overwinning.