Voor de veertiende keer de nul, zeven keer op rij en daarmee heeft Go Ahead Eagles de minst gepasseerde verdediging. Ook in Amsterdam gaf het nauwelijks iets weg en wist het in de extra tijd toe te slaan voor een 0-2 zege.

In Amsterdam sprak men over een gestolen zege, echter de statistieken kun je ook anders lezen. Want Go Ahead Eagles had veruit de meeste én beste kansen tegen Jong Ajax. Dan kun je als thuisploeg 65% van het balbezit hebben, maar dat levert uiteindelijk niets op.

De Deventerploeg kent steeds meer blessures, vorige week viel Frank Ross al uit met een kruisband blessure en zo werd de Deventer ploeg ook in Amsterdam opgeschrikt door een vroege wissel. De startende Botos moest er af met een schouderblessure en Eyibil was zijn vervanger. Jong Ajax had, vanaf de meet af aan, het balbezit en Go Ahead Eagles speelde gedisciplineerd en sterk georganiseerd.

Daardoor was er weinig ruimte voor de thuisploeg om iets te doen met dat balbezit. Kowet was het gevaarlijkst vanuit de omschakeling. Echter het gebrek aan een goede eindpass zorgde er voor dat GA Eagles niet vaak voor het doel van doelman Kotarski verscheen. De Deventer formatie stak zoveel energie in het duel, waardoor het op het einde de scherpte miste voor een goede eindpass. In de 31ste minuut was het Mulenga die een lage voorzet van Rabillard kon verlengen, maar eigenlijk kracht tekort kwam waardoor het niet gevaarlijk genoeg was voor een treffer.

Ook even voor de thee was de hardwerkende veteraan vervelend voor de opbouw bij de Amsterdammers waarna Eyibil hem wegstuurde over rechts. De voorzet werd gepareerd door de Kroatische sluitpost aan Ajax zijde. Na de rust kende GA Eagles een sterke fase met grote kansen. Eyibil was attent, ontfutselde het speeltuig op de achterlijn en verraste de doelman, echter het aluminium voorkwam een Deventer treffer. Rabillard was aansluitend gevaarlijk en Beukema kopte een goede corner van Brouwers op het dak van het doel.

Daarna ging het initiatief weer naar Jong Ajax wat stevig door had gewisseld. GA Eagles loerde op de omschakeling, daarmee had Van der Hoeven een aardige mogelijkheid halverwege het tweede deel. Hendriks en Eersteling vervingen de moegestreden Mulenga en Rabillard, alhoewel de Fransman wel een verdienstelijk duel speelde. Na 73 minuten spelen moest Gorter voor het eerst handelend optreden, de inzet van invaller Brobby werd met de benen gekeerd. Een paar minuten voor het einde was een tweede redding noodzakelijk toen Ünüvar verrassend uithaalde, maar de sluitpost van Kowet had wederom een antwoord met een katachtige redding.

Waar bijna iedereen zich neer had gelegd bij een puntendeling kreeg Go Ahead Eagles nog een hoekschop die Van Hoeven op het hoofd van Beukema mikte. De centrale verdediging had goed positie gekozen en knikte de bal richting de verre hoek voor de overwinning. De jarige Hendriks gaf het laatste zetje en kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam.

Daar bleef het niet bij want het laatste omschakelmoment werd nu wel voorbeeldig uitgespeeld als Hendriks de bal meekreeg in de as van het veld en de mee stormende Van Hoeven op maat bediende. Kotarski werd voor de tweede keer gepasseerd binnen drie minuten voor de uiteindelijke 0-2 zege. Een overwinning van het collectief dat het plan van Kees van Wonderen perfect uitvoerde en nauwelijks iets weggaf in Amsterdam.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl