Kansloos

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om het Ajax in de Arena erg moeilijk te maken afgelopen zaterdag. Ajax dat door de nederlaag in Eindhoven ongetwijfeld erg getergd begon aan het duel had in de eerste helft aan een hand vol goede kansen niet genoeg om de score te openen.
Dit was mede te danken aan Eloy Room, de enige Eagle die zich echt positief kon onderscheiden. De 0-0 ruststand deed de verhoudingen in het veld dus enigszins onrecht aan.  Go Ahead kon hier niet veel tegenover stellen. Een kopbal van Marnix Kolder werd van de lijn gehaald in het eerste kwartier, veel vaker heeft Cillisen -de vervanger van de gepasseerde Vermeer – geen tegenstander in zijn strafschopgebied gezien.

Tweede helft

Na de rust had Ajax echter slechts vijf minuten nodig om het verschil wel in doelpunten uit te drukken. Hierbij had het wel de hulp nodig van Jop van der Linden, die ongelukkig de openingsgoal langs Room werkte. Hierna was het snel uit met de pret voor de weer in grote getalen opgekomen Deventer fans. In no-time liep Ajax uit naar 4-0 om het duel te beeindigen met 6-0.

De kansloze nederlaag, inclusief een uiterst onvriendelijke ontvangst in Amsterdam maakte het tot een avond om snel te vergeten.
Zaterdag bezoekt NEC de Adelaarshorst. Een blik op de ranglijst leert dat het voor beide ploegen een belangrijk duel gaat worden. Ook de Nijmegenaren beleefden een onplezierig weekend en kregen in blessuretijd een stevige dreun te verwerken tegen aartsrivaal Vitesse. De ploeg welke zich het snelst over de teleurstelling heen kan zetten kan goede zaken doen.