Hoe vaker je wint, des te dichterbij komt de nederlaag, vertelde een groot voetballer ooit. Go Ahead Eagles kende zijn Waterloo vrijdagavond tegen Eindhoven.

Maar liefst 18 competitie duels op rij ongeslagen thuis, de laatste 6 zelfs winnend afgesloten, maar gisterenavond verloor de Deventer formatie weer eens in de Adelaarshorst. Onverdiend was de winst van Eindhoven zeker niet. Slim counterden ze de ploeg van Demmers weg naar een 2-1 winst.

VEELBELOVEND
Het begin was veelbelovend, men was vastberaden de kater van het uitduel in Oss van zich af te spelen. Kowet domineerde en doelman Swinkels moest na zes minuten katachtig ingrijpen op een enorme kans voor Rijsdijk. De eerste kans voor de gasten zat er direct in, vanuit de gevreesde omschakeling wist Vandeputte zijn landgenoot Caenepeel te bereiken in de 16 meter.

ONZEKER
Als een aangeslagen boxer zwalkte Go Ahead Eagles vervolgens over het veld. Debutant Džepar ‘bevroor’, Rijsdijk ging meters maken en Daemen werd als vrije man niet benut. De gasten leunden achterover en lieten het balbezit aan de thuisploeg om vervolgens de fouten razendsnel af te straffen. En die fouten werden veelvuldig gemaakt, de passing was ver onder de maat van de onzeker zoekende Deventerploeg.

GENADELOOS
In de laatste fase voor rust kreeg de ploeg van Demmers weer wat grip op Eindhoven, echter leidde dat tot veel te weinig kansen. De enige echte was wel direct raak. De Kogel vocht zich keurig vrij en stak het speeltuig achter de vijandelijke linie. Daar dook Wolters op om genadeloos de gelijkmaker binnen te jagen. Een prachtig psychologisch moment in het duel, daarmee veranderde de speech van trainer Demmers onder de thee. Daar werd gesproken over de kansen die wel zouden komen maar met name de gevaarlijke omschakeling van de blauw-witten.

FRUSTRATIE
Als Wolters dan even na rust zwak inschiet met rechts, pakt doelman Swinkels de bal eenvoudig op om vervolgens een splijtende dieptepass af te geven. De lopende mensen verrassen de Deventerdefensie volledig en eenvoudig kan Caenepeel vanaf rechts spits Boere bereiken. Tussen twee verdedigers in wordt eenvoudig de 1-2 binnen geknikt tot frustratie van de bijna 9000 toeschouwers. De enige ploeg die dan nog echt voor het vijandelijke doel komt is Eindhoven. Schenk en Zwarthoud houden het aansluitend nog spannend.

OMSCHAKELINGEN
Zwaar temporiserend hield Eindhoven controle over het duel, met name de omschakelingen waren soms een lust voor het oog. Alleen dode spelmomenten brachten de rood-gele ploeg echt voor het doel.  Demmers wisselde om 1 op 1 te gaan spelen, maar zijn ploeg bleef toch teveel onzeker achterin hangen. Caenepeel en Vandeputte waren dan mild door het duel niet definitief in het slot te gooien, waardoor de slotfase spannend nog bleef.

KATACHTIG
In de extra zes minuten, die door scheidsrechter Jansen waren toegekend, komt GA Eagles nog wel voor doelman Swinkels, zelfs Zwarthoed trekt mee ten strijde op zoek naar de gelijkmaker. Die blijft vlak voor tijd uit omdat uitblinker doelman Ruud Swinkels de bal katachtig uit zijn doel weet te ranselen. De tweede nederlaag op rij geeft weinig vertrouwen voor het zware uitduel van maandagavond in Volendam. De gefrustreerde Demmers constateerde helder: “We konden beter en moesten beter”.