Go Ahead Eagles heeft in een bizarre wedstrijd een uiterst belangrijke overwinning geboekt op hekkensluiter NEC. Foeke Booy verving Jop van der Linden in het hart van de defensie  door Xandro Schenk. Diens plaats werd door Juri Schroyen overgenomen. Mawouna Amevor verving de zieke Doke Schmidt op de rechter backpositie.
De ploeg zat al binnen een half uur op rozen door doelpunten van Turuc, Houtkoop en Antonia. De riante voorsprong werd zonder probleem, ondersteund door een sfeervolle Adelaarshorst over de rust heen getild.

Tweede helft

De tweede helft werd er echter één met een heel ander gezicht. Het laatste kwartier was knotsgek, Ingegeven door een tegentreffer van Michael Higdon zakte de thuisploeg volledig door de hoeven en liet het NEC zelfs terug komen tot 3 – 3. Een enorme deceptie leek in de maak en de gedachten gingen terug naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Het slotakkoord was nu echter gelukkig toch voor de mannen van Foeke Booy. De rug werd gerecht en in no-time stond de voorsprong weer op het scorebord. De ongelukkige Alireza Jahanbakhsh passeerde zijn eigen doelman in een fel gevecht om de bal met Joey Godee.

Afstand onderste regionen

Met deze belangrijke overwinning nemen we weer afstand van de onderste regionen en kan ontspannen toegewerkt worden naar de volgende wedstrijd, over twee weken thuis tegen Feyenoord. Wederom een prachtig affiche om naar uit te kijken.

Go Ahead Eagles – N.E.C. 4-3 (3-0)
Arbiter: Kuipers Toeschouwers 7.423

4. 1-0 Turuc; 21. 2-0 Houtkoop; 28. 3-0 Antonia; 72. 3-1 Higdon; 76. 3-2 Jantscher; 87. 3-3 Koolwijk; 89. Jashanbakhsh 4-3 (eigen doel).