GA Eagles heeft diep in de tweede helft een overwinning uit handen gegeven. In Sittard leek de ploeg van Vlemmings de winst over de streep te trekken. Het ging vier minuten voor tijd echter volledig mis.

Op het moment dat de slotfase in Sittard in gaat, koestert GA Eagles een 0-1 voorsprong. Fortuna dringt nadrukkelijk aan, echter leek GA Eagles het geluk te hebben om niet tegen een tegentreffer aan te lopen. Het is overigens aan doelman Stevens te danken dat GA Eagles niet tegen eerdere schade oploopt. Hij haalt namelijk twee keer een bal van de doellijn en stopt een strafschop van Smeets.

Het is in die fase van het duel een stoelendans aan de zijlijn ,als het wisselspelers betreft. Zo’n beetje alle reserves hebben warm gelopen, waaronder een aantal verdedigers. De technische staf lijkt te twijfelen en wacht te lang met het inbrengen van verdedigende versterking. Net op het moment dat Thijs Dekker mag invallen valt de 1-1 van Dammers. Vlemmings wacht opnieuw. Hij laat Dekker samen met Maneschijn warm lopen. GA Eagles blijft wankelen en krijgt vier minuten later zelfs de 2-1 tegen.

De vraag is gerechtvaardigd waarom de coach niet voor extra verdedigende versterking kiest. Zijn ploeg wankelde sinds de 60ste minuut en zag Stevens vier, bijna zekere doelpunten, onschadelijk maken. Nu moest Maneschijn het tij keren. Logischerwijs lukte het de jongeling niet en kon GA Eagles opnieuw afdruipen met een nederlaag.

De crisis in de Adelaarshorst had even de kop ingedrukt kunnen worden nadat GA Eagles via Sam Hendriks op voorsprong was gekomen. Op dat moment ook terecht. GA Eagles toonde initiatief en schoot de eerste kans raak. Maar de malaise vorderde nadat de ploeg op voorsprong was gekomen. Daarna liet het zich terug drukken. En op het moment dat de ploeg extra sturing van de kant nodig had, bleef die ondersteunig uit. De crisis houdt dus nog aan in de Adelaarshorst.