FAQ items aan het laden...

Verdedigend geklungel levert Go Ahead Eagles opnieuw een nederlaag op

GA Eagles heeft tegen middenmoter FC Eindhoven niet weten te winnen. In het Jan Louwers stadion was de thuisploeg met 3-2 te sterk voor de equipe van Jan van Staa.

GA Eagles begon fantastisch aan het duel. Na twee minuten spelen wist Beltrame, Hendriks vrij voor de keeper te zetten. De spits van de Deventer formatie schoof de bal beheerst achter doelman Swinkels. Het hart van menig Deventer supporter ging harder kloppen. Zou dit dan de ommekeer zijn?

Al snel werd iedereen met een rood-geel hart met beide benen op de grond gezet. Met enige geluk schoof Kabangu de bal zowel langs Xandro Schenk als Sonny Stevens en zag hij Dennis Hettinga net te laat de bal uit het doel glijden, waardoor het alweer 1-1 stond.

En daarna nam FC Eindhoven het heft nadrukkelijk in handen. De thuisploeg moest nog een schot van Hendriks toestaan maar in het vervolg bepaalde Eindhoven wat er op het veld gebeurde. Kabangu was na 19 minuten dichtbij een treffer maar kopte naast. Even later zag spits Lieder zijn schot gepakt worden door Stevens. Na ruim een half uur leek spits Lieder Eindhoven op voorsprong te schieten. Echter stond Stevens twee keer in de weg.

GA Eagles leek, enigszins gelukkig de rust met een gelijke stand te gaan halen. Gezien de kansenverhouding was dat geen juist beeld. Toch kreeg GA Eagles de deksel weer op de neus. Gepruts achterin bezorgde Lieder de kans om met een schuivertje, FC Eindhoven op voorsprong te schieten.

Opnieuw moest GA Eagles een achterstand wegwerken. Dat toonde de ploeg van Van Staan aan het begin van de tweede helft. Binnen acht minuten was het namelijk alweer 2-2. Na een voorzet van Suk, schoot Beltrame zeer beheerst binnen. De bal die met een stuiter op zijn wreef belandde wist hij laag te houden en keihard achter Swinkels te schieten. Een echte prachtige goal van een speler met de gave om van niets, toch iets te maken.

Het positieve begin van de tweede helft werd drie minuten later weer volledig de grond in geboord. Opnieuw stond de verdediging te schutteren. Dit keer ging Dennis Hettinga onder een bal door en kon Kabangu binnen koppen bij de tweede paal waardoor GA Eagles weer achter stond.

Nadat FC Eindhoven uitgeraasd was en al lang en breed op 4-2 had moeten staan kwam de ploeg van Van Staa nog eens opzetten. Aanvallend bleek de formatie vleugellam. Langedijk moest na de kant voor Eghan en Maneschijn is niet één keer echt gevaarlijk geweest. Sam Hendriks werd wel gevaarlijk. Hij zag zijn poging voorlangs gaan. In de slotseconde van de officiële tijd schoot Sjoerd Overgoor nog eens keihard tegen de paal en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kopte notabene Sonny Stevens de bal in de handen van doelman Swinkels.

Aanvallend heeft GA Eagles in Eindhoven aardig voetbal laten zien. Maar verdedigend geschutter, weinig killersinstinct en bij tijd en wijle naïef spel zorgden voor een nieuwe nederlaag. GA Eagles krijgt nog één kans om de supporters fijne kerstdagen te bezorgen. Maar dan moet er gewonnen worden van RKC en het liefst met een klinkende overwinning.

2017-12-16T00:01:44+01:0016 december 2017|Verslagen|