Go Ahead Eagles speelde zaterdagavond bij RKC in Waalwijk. Daar eindigde een waar voetbalgevecht in een remise, 1-1.

Het zou een zes-punten duel worden in een regenachtig Waalwijk afgelopen zaterdagavond, het werd een voetbalgevecht zonder winnaar met vele ingrediënten die het matige voetbal dikwijls deden vergeten.

De spelers zelf spraken van een hoog tempo in de beginfase van de wedstrijd, terwijl de neutrale kijker dat anders beoordeelde. Beide ploegen zwoegden om in balbezit te blijven en gleden beiden af richting een strijd waarbij het voetballen minder prioriteit kreeg. Eigenlijk was de eerste echte kans direct een doelpunt, Cordoba tikte behendig de openingstreffer binnen.

Cordona en Botos brachten de bal bij de lopende Oratmangoen aan de linkerzijde, de behendige flankspeler zette de bal op maat voor: “We trainen vaste patronen en looplijnen waardoor ik kan rekenen op beweging in het strafschopgebied, ik bracht de bal in de ruimte voor de keeper en Cordoba rondt mooi af…”, aldus Ragnar Oratmangoen, de man van de assist bij de 0-1. Aansluitend begon de wedstrijd pas echt, een slippertje van stand-in centrale verdediger Idzes liep net goed af: “Even dacht ik dat hij ook wel eens rood zou kunnen trekken, maar gelukkig bleef het bij geel”, aldus een opgeluchte Idzes die zijn debuut in de basis maakte op eredivisieniveau.RKC drong iets meer aan, Meulensteen schoot van afstand in het zijnet en Odgaard tikte vanuit een scrimmage voorlangs. In de rust gaf Van Wonderen naast vertrouwen ook belangrijk advies mee: “In zo’n duel moet iedereen arbeid leveren, dus zeker ook onze buitenspelers die moeten voorkomen dat hun backs meermaals gevaarlijk kunnen worden”. Dat gevaar werd dus ontmanteld, maar de drang naar de gelijkmaker werd al snel beloond met een fortuinlijke strafschop gegeven door het warrige leidende arbitrale team.

Bijna op het hele uur werd een schot beroerd met de hand door centrale verdediger Kramer. De Eagles spelers hoopten dat het net buiten de 16 was, echter bevestigde de VAR het vermoeden van scheidsrechter Blank. Alexander Büttner was onverbiddelijk vanaf 11 meter en beide teams stonden weer op gelijke hoogte. Bij de Deventer-ploeg was er even sprake van chaos na die treffer, gelukkig resulteerde dit niet in meer tegentreffers zoals in de voorgaande uitduels toen ze direct drie goals incasseerden na een dergelijke tegenvaller.

“Ik ben trots op het elftal dat ze zich keurig uit die fase hebben geknokt”, gaf ook Van Wonderen opgelucht aan na afloop van het duel. Zijn elftal zorgde eigenlijk voor het meeste gevaar aansluitend, Botos zijn dribbel werd net gestuit voordat de Griek tot afronden kwam en Oratmangoen werd opgevangen door de doelman. Dat oogde als een overtreding van de sluitpost van RKC die ver uit zijn strafschopgebied was om de buitenspeler het scoren te beletten. .

Aan de andere zijde schoot Büttner voorlangs en moest Hahn een schuiver van invaller El Bouchataoui onschadelijk maken. Even voor tijd leek Go Ahead Eagles er met de volle buit van tussen te gaan toen Kuipers met veel effect de bal hoog in de zes-meter slingerde. Daar zette Lidberg op tijd aan voor een enorme sprong waarmee bij de bal keurig op tijd met het hoofd toucheerde. Doelman Vaessen weifelde en kwam daardoor minder hoog en kon niet voorkomen dat het speeltuig binnen voel. Natuurlijk botsten daarbij beide spelers, echter van een overtreding leek geen sprake.

De scheidsrechter werd echter door de VAR teruggeroepen en na bestudering van de close-ups werd de treffer alsnog afgekeurd. Een bittere pil voor de Deventer-ploeg, echter konden de meesten wel leven met de puntendeling. Getuige het duel en de kansen was de puntendeling vrij fair: “Echter heb ik wel een dubbel gevoel”, mopperde Idzes na afloop. Het voetbalgevecht in de stromende regen, beïnvloed door veel arbitrale ingrepen, eindigde uiteindelijk in de 1-1 puntendeling waarmee Kowet naast RKC, ook onder meer FC Groningen, Fortuna en PEC Zwolle onder zich laat richting het komende interlandweekend.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl