Een zwaar gehavend Go Ahead Eagles is strijdend ten onder gegaan tegen een effectiever PECZwo lle. In een duel met weinig kansen scoorde Zwolle wel, waar Kowet dat verzuimde.

FOUT ZWARTHOED

Marcel Ritzmaier schrok bijna van de uitgespeelde kans die hem werd geboden in de eerste minuut, hij mikte verkeerd terwijl aan de andere kant Zwolle juist wel scoorde uit hun eerste mogelijkheid. Fischer was achteraf duidelijk over de fout van Zwarthoed: “Als er nog verdedigers zijn moet Theo niet komen”. Menig profiteerde door het speeltuig in het doel te lobben. Na die snelle treffer leek GA Eagles het hoofd even te verliezen.

AFTROEVEN

Wolters pakte in een opstootje geel door zijn gelijk te willen halen bij scheidsrechter Gözübüyük en Verdonk schoot uit de 2 e lijn op het kruis. De Deventerploeg was slordig en liet zich aftroeven in de duels, tot het vertrek van Mokhtar die geblesseerd het strijdtoneel moest verlaten. Vanaf dat moment controleerde Kowet het duel met wat meer vertrouwen , echter bleef de eindpass ondermaats om kansen af te dwingen.

BAM

Wolters vuurde al eens in de korte hoek en, even voor de rust, bracht Maatsen de bal goed in het strafschopgebied. Daar kreeg Van Polen het leder niet goed weg waar Sander Fischer van profiteerde: “Ik denk hij gaat stuiteren en bam, volle bak er voor gaan en stijf de kruising in”. Daardoor startte de ploeg van De Koning vol vertrouwen aan het tweede deel.

GEPLAATSTE DREUN

Echter gebeurde daarin hetzelfde als in de eerste helft; Eagles mist en Zwolle niet. Kowet kreeg een goede kans via Ritzmaier die een vrije trap op de lat ‘parkeerde’ maar aan de andere zijde valt dat doelpunt dan wel. Deventenaar Mustafa Saymak kreeg alle tijd en gelegenheid om uit te halen vanaf 18 meter en liet Zwarthoed kansloos met een geplaatste dreun. Het wordt dan een rommelige derby met veel irritatie aan beide zijdes.

ENORME KANSEN

Fischer kopte een corner voorlangs en ook PEC was gevaarlijk na een enorme scrimmage voor de goal van Zwarthoed. De Koning wisselde logisch met Brands voor Hendriks en later Suk en Teijsse voor het slotoffensief. Dat leverde ook enorme kansen op voor Brands, die kracht koos voor precisie en daarmee Van der Hart in staat stelde een treffer te voorkomen. Moeilijker was de kans voor Teijsse die daaruit volgde, de afgeslagen bal belandde op de schoenen van de PEC sluitpost.

KEIHARD GESTREDEN

Even voor tijd verraste de scheidsrechter vriend en vijand met een rode prent voor Fischer, na een voordeelregel op de struikelende Achabar. Danny Holla krulde de bal sierlijk in de bovenhoek en onderstreepte daarmee de nederlaag voor het team van De Koning: “Het doet hartstikke pijn dat hij bij ons net niet in het netje valt want 2-2 was verdient geweest, de jongens hebben daar keihard voor gestreden”, sloot De Koning af.

INTERVIEWS

Sport Live sprak direct na de IJsselderby met Sander Fischer over zijn doelpunt en de omstreden rode kaart, met Norichio Nieveld over zijn verleen bij PEC en zijn basisplek en tenslotte met trainer Hans de Koning die vond dat zijn team de 2-2 wel verdiend had.